Погоди го цитатот

Херкул Поаро

Херкул Поаро е ликот на најпознатиот белгиски детектив создаден од британската писателка Агата Кристи. Поаро е еден од најпознатите и најдолготрајните ликови на Кристи, кој се појавува во 33 романи, две драми и повеќе од 50 раскази објавени помеѓу 1920 и 1975 година.

Погледнете го нашиот избор од делата на Агата Кристи тука.