Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Автобиографијата на Чарлс Дарвин

Чарлс Дарвин

Редовна цена ден 170.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 170.00 MKD
Попуст Распродадено
/

Автобиографијата на Чарлс Дарвин првпат е издадена во 1887 година, пет години по неговата смрт. Станува збор за едно прочистено издание: семејството на Дарвин, во обид да го сочува неговиот углед по смртта, ги избришало сите пасуси што им се чинеле премногу лични или контроверзни. Тековново, целосно издание не се појавува во јавност до 1959 година, цели сто години по издавањето на Потеклото на видовите.

Види повеќе

Во овој непосреден и интимен преглед на неговиот живот се разоткриваат неговиот смел и немирен ум и интегритетот и едноставноста на Дарвиновиот карактер- неговот семејство, образованието, истражувањата на природниот свет, религиските убедувања и филозофијата. Изданието содржи и листа на поважнисте оригинални, претходно отфрлени пасуси, како и претходно неиздадени белешки за религијата од госпоѓа Дарвин.

Издавач

Арс ЛИБРИС

Детали за производот

ISBN: 978-608-247-030-6
Година на издавање: 2016
Број на страници: 120

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука