Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Бунтот на ангелите

Анатол Франц

Редовна цена ден 300.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 300.00 MKD
Попуст Распродадено
/
Бунтот на ангелите е сатирична фантазија која игра со христијанската митологија: всушност, ја претставува класичната христијанска приказна за војната во рајот меѓу ангелите предводени од Архангел Михаил против другите предводени од сатаната. 

Види повеќе

Се потенцира меѓусебниот антагонизам помеѓу Бог и неговите ангели, што доведува до незадоволство и на крајот до бунт. Паметен и палав план за теологијата на современото општество, Анатол Франс презема нешто што може да биде многу сува полемика против ропството на религијата. Ова е книга со ретка оригиналност. Паметна и неконвенционална комедија со длабока анализа на политиката, на религијата и на човечката природа. Револуционери маскирани во ангели и политика маскирана во религија – модерниот политички дискурс ја прави оваа книга секогаш актуелна и блиска до современиот читател. Дознајте зошто повеќе од еден век ја привлекува интелектуалната книжевна публика.

Издавач

Ѓурѓа

Детали за производот

ISBN: 978-608-201-460-9
Година на издавање: 2021
Број на страници: 228

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука