Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Ден за одмазда

Ивица Челиковиќ

Редовна цена ден 250.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 250.00 MKD
Попуст Распродадено
/

Природата на човекот е таква, и стотина пати да падне, ќе се обиде повторно да се исправи.

„Ден за одмазда“ отвора низа судбински прашања во трагичниот живот на луѓето соочени со крупни општествени промени. Под постојан удар на силни морални дилеми, тие во своето минато не можат да видат ништо повеќе од движење кое завршува на слеп колосек. Затскриени во немоќта кон предрасудите и верноста кон животните убедувања за тоа каде е границата на вистината, најчесто не можат да најдат храброст да ја прифатат и така да се осознаат себеси.

Види повеќе

Губејќи го работното место и семејството, главниот лик Илија Гавровски-Ѕидарот се заплеткува во лаги, измами и предавства, кои само го намножуваат злото на кое единствено може да му се спротивстави едноставната и чиста човечка суштина. Начинот на кој го бара излезот од круговите на пеколот создава простор за неочекувани средби, но пред сè, за конфликти и недоразбирања што внесуваат драматика и го продлабочуваат неспокојот. Но, сепак, во тој бесмислен круг на животот блеснува и понекоја светла точка и искра на надеж.

Издавач

Паблишер

Детали за производот

ISBN: 9786084892694
Година на издавање: 2021
Број на страници:

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука