Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Капетан Конан

Роже Версел

Редовна цена ден 250.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 250.00 MKD
Попуст Распродадено
/

Дејството на "Капетан Конан" се случува за време на Првата светска војна на балканските простори, непосредно по објавувањето на примирјето од 1918 година. Елитната единица доброволци, под команда на поручник а потоа и капетан Конан, во тој момент се наоѓа на Дунав во Романија каде што е пратена како поддршка, но во услови на намалена воена активност. Тоа е можност војниците да му се вратат на цивилниот живот, но и на воените судови. 

Норбер, пријателот и соборец на Конан, е поставен за поручник-известител со задача да води истрага за Французите обвинети за воени злосторства и потоа да ги изведе пред воениот совет. Конан е обвинет за убиство, но Норбер одбива да го предаде својот другар, па ја напушта функцијата и се враќа на фронтот. Таму, за време на последната битка – која се води неколку месеци по примирјето – се покажува како херојски водач и со помош на тогаш притворениот Конан, успева да излезе како победник. Иако низ учеството во оваа победа, Конан е рехабилитиран, како и во повеќето војни и воени романи, и овде приказната се затвора со трогателна и горчлива кода.

Види повеќе

Роже Версел (Roger Vercel, 8 јануари 1894 – 26 февруари 1957) е француски романсиер, раскажувач и мемоарист чии главни книжевни преокупации се војната и морето – првата по игра на околностите, втората наспроти нив.

Издавач

Арс ЛИБРИС

Детали за производот

ISBN: 978-608-247-614-8
Година на издавање: 2016
Број на страници: 224

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука