Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Клетници I (Фатина; Козета; Мариус)

Виктор Иго

Редовна цена ден 590.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 590.00 MKD
Попуст Распродадено
/
Напишан во 1862 година, „Клетници“ се смета за еден од најзначајните романи на деветнаесеттиот век. Ги следи животите и случките на неколку француски ликови за период од 17 години во почетокот на XIX век, започнувајќи од 1815 година па сè до 1832 година кога се случува Јунското востание. Романот се сосредоточува врз борбите на поранешниот осуденик Жан Валжан и неговото избавување. Писателот ја испитува природата на законот и славата, пишува за историјата на Франција, архитектурата во Париз, политиката, моралната филозофија, антимонархизмот, правдата, религијата, и типовите и природата на романтичната и семејната љубов. 

Види повеќе

Приказната е историска белетристика затоа што содржи реални и историски настани. Романот „Клетници", освен како книжевно дело, на многумина им е познат и преку неговите бројни сценски и филмски адаптации.

Издавач

Полица

Детали за производот

ISBN: 978-608-4850-85-4
Година на издавање: 2021
Број на страници: 954

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука