Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Парфем

Патрик Зискинд

Редовна цена ден 260.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 260.00 MKD
Попуст Распродадено
/
Во Франција во 18 век под тезгата на еден смрдлив пазар светлината на денот ја здогледува едно необично дете Жан-Батист Гренуиј. Роден без никаков телесен мирис но надарен со прекумерно истанчен нос Гренуиј се издига од калта на Париз до најсовршените сфери на духот до царството на опојот. Опседнат со идејата да создаде совршен парфем од нејпрефинетите девојчински мириси што ќе го направи целосно човечен Гренуиј се претвора во ладнокрвен убиец...

Види повеќе

Во историјата на создавањето на еден парфем Зискинд вложува многу подлабока смисла. Стремежот кон апсолутното, причините и последиците на творечката генијалност... Тешко може да се одолее на оваа ужасна и истовремено прекрасна приказна за еден монструм кој го има најпрефинетиот нос на светот.
Парфем е есенција на вистинската литература. Напишан во блескав класичен манир, ритмичен, живописен, ироничен, поинаков од масовната литературна продукција, овој литературен трилер со години е на самиот врв на европската интелектуална проза.

Издавач

Издавачки центар Три

Детали за производот

ISBN: 978-608-230-561-5
Година на издавање: 2018
Број на страници:

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука