Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Светлината на Сатурната

Кристина Димовска

Редовна цена ден 360.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 360.00 MKD
Попуст Распродадено
/

Сместен на двомеѓето меѓу видливиот свет на Земјата и фантастичниот свет на Сатурната, романот ,,Светлината на Сатурната" постепено навлегува во приказната на средношколката Адора, која тргнува на патување со нејзините соученици и кој без никакво предупредување ќе се најде во кралството на Сатурната.

Таму, во земјата наречена Сатурната, се води долга војна меѓу Орхидите, владетелите на кралството на Светлината и поданиците на Мат-уруус, земја на север од кралството. Адора станува дел од приказната на Сатурната и нејзината судбина, а дејството постепено ја открива нејзината улога не само во војната туку и во животите на сите оние што ќе ги запознае во кралството.

Види повеќе

Преку живописни описи полни со егзотични мириси и бои, овој роман, иако жанровски е определен како епска фантастика, загатнува низа прашања што го тангираат современиот читател; тоа се прашања што се однесуваат на границата меѓу стварното и имагинарното, свеста и потсвеста, идентитетот, моралните вредности и нивното побивање или прекршување.

Издавач

Арс ЛИБРИС

Детали за производот

ISBN: 978-608-259-165-0
Година на издавање: 2018
Број на страници: 272

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука