Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Харбински молци

Андреј Иванов

Редовна цена ден 500.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 500.00 MKD
Попуст Распродадено
/
По Октомвриската револуција, 1917 година, Борис Ребров на само 17 години, станува емигрант во Белото движење. При заминувањето од Русија за Естонија, трагично ги губи своите најблиски. Обидувајќи се да преживее, почнува да работи како фотограф и сликар, а повремено пишува и статии во кои го доловува животот на руската емиграција во Естонија во периодот од 1920 до 1940 година.
Градот Ревељ, како што тогаш се нарекувал Талин, е град каде што руските грофови стануваат таксисти, офицерите крадат и се пропиваат, дамите се претвораат во курви и куќни помошнички. Некои се принудени да „црнчат“ во фабрики или канцеларии, некои имаат добра заработка од шверцот и производството на лош алкохол (чпирт) и кокаин, додека некои ја трошат последната енергија борејќи се против болшевизмот, надевајќи се дека ќе ги спаси фашизмот на Мусолини и Хитлер.

Види повеќе

А тука е и долгата рака на НКВД, ЧК, ГПУ, КГБ, како што се нарекува тајната полиција на СССР која своите пипци ги пушта не само во Естонија, туку и во Франција, Германија, Англија, Финска, Шведска и другите држави во кои има руска емиграција. Оттука романот е преполн и со притисоци, предавства, кодошења, убиства…
Тој е уникатно литерарно сведоштво за трагедијата на руската политичка и воена емиграција меѓу двете светски војни.

Издавач

Бата прес

Детали за производот

ISBN:
Година на издавање:
Број на страници:

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука