Премини на информации за производот
1 исклучено 2

Ќерката на математичарот

Венко Андоновски

Редовна цена ден 400.00 MKD
Редовна цена Продажна цена ден 400.00 MKD
Попуст Распродадено
/

На писателот по електронска пошта му се јавуваат неговите ликови од претходните романи пред сè од Вештица и го известуваат дека незадоволни од судбините кои им ги определил таму почнале да пишуваат роман за можностите да се избегне судбината. Почнуваат да му праќаат текстови кои тој треба „стилски да ги потсуреди“ и од нив често неповрзани да направи целина! Така ликовите раководат со писателот а не тој со нив. Притоа тој како обичен „уредник“ под притисок на своите ликови се соочува со фактот дека тие пишуваат не еден туку два романа: „голема“ и „мала“ книга. И имаат за цел да покажат дека две сосема различни приказни можат да имаат ист заеднички крај.

Големата книга говори за речиси детективската потрага по еден мистериозен човек кој ја персонифицира смртта, а малата за можноста една славна рок-ѕвезда да ја избегне судбината и на денот на својата несреќна погибија во сообраќајна несреќа да задоцни на местото на својата смрт, поради тоа што ќе се напие кафе со својата детска, прва љубов...

Види повеќе

Андоновски продолжува, во нему својствен, мајсторски стил да ги испитува крајните можности на романот како жанр во постојано преиспитување...

Издавач

Издавачки центар Три

Детали за производот

ISBN: 978-608-230-647-6
Година на издавање: 2019
Број на страници: 497

Информации за испорака

Цената на испорака за Скопје е фиксна и изнесува 60ден.

Испораката надвор од Скопје е фиксна и изнесува 150ден. доколку плаќате при испорака и 100ден. доколку плаќате со уплатница

Сите нарачки над 1500 ден се со бесплатна испорака на територијата на цела Р. Македонија.

За повеќе види тука